09/07/2023 09/07/2023 Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, το οποίο με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου και στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή στο τέλος του μήνα....
09 Ιουλίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 14:26

Αύριο σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Διαδώστε:
Αύριο σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, το οποίο με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου και στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή στο τέλος του μήνα.

Το νομοσχέδιο προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Με τον νέο νόμο, όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίζουν από όπου και αν κατοικούν.

Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων