29/11/2020 29/11/2020 Το Ναύπλιο γιορτάζει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους. Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε στις 27 Νοεμβρίου λόγω των μέτρων για την πανδημία στο βουλευτικό και προβάλλεται σήμερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, και ο...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 13:06

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 198 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Διαδώστε:
Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 198 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο γιορτάζει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε στις 27 Νοεμβρίου λόγω των μέτρων για την πανδημία στο βουλευτικό και προβάλλεται σήμερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Κολόκας. Το χρονικό της απελευθέρωσης εκφώνησε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίουν φόρο τιμής στους απόντες (και ταυτόχρονα παρόντες) πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση πλαισιώσαν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Ευάγγελος Ζερβόπουλος που ερμηνεύσαν τραγούδια εποχής σε ποίηση κλασικών μας ποιητών.

Η εφετινή λιτή εκδήλωση πραγματοποιηθηκε τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, με παρόντες μόνον τους απελευθερωτές που πάλεψαν για την ελευθερία μας και την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων