05/11/2022 05/11/2022 Την χαρά και τη συγκίνηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης κατά την επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο Λιμάνι της πόλης, και τόνισε πως η παρουσία της θα φέρει πνευματική ανάταση. Το θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 14:00

Δήμαρχος Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Διαδώστε:
Δήμαρχος Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Την χαρά και τη συγκίνηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης κατά την επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο Λιμάνι της πόλης, και τόνισε πως η παρουσία της θα φέρει πνευματική ανάταση.

Το θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων και υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ. Ο κ. Μόραλης τόνισε πως ο Πειραιάς υποδέχεται ένα ξεχωριστό κειμήλιο.

Κάθε φορά που βγαίνει από τη Μονή” τόνισε ο Δήμαρχος “προσελκύει πολύ κόσμο που αναζητά την ευλογία της σε δύσκολες περιόδους, οικογενειακές, προσωπικές και άλλες. Γι αυτό ειναι πολύ σημαντική η παρουσία της ”.

Το θεομητορικό κειμήλιο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου σε προσκύνημα μέχρι και  την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να σπεύσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Η Pemptousia TV και το ope.gr μαζί με το επιτελείο τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να μεταφέρουν τα γεγονότα.

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για Αγία Ζώνη: Εχέγγυο πνευματικής ανάτασης η Παναγίας μας

Πειραιάς: H υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων