25/04/2019 25/04/2019 Εντυπωσιακά υποβρύχια και εναέρια πλάνα από το φράγμα Koύρρη κατέγραψε η κάμερα της ομάδας Cyprus From Above, στο σημείο όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Άλασσα εμφανίζεται μόνο εάν κατέβει η στάθμη του νερού και ενώ περίπου τρείς δεκαετίες νωρίτερα ολόκληρο το χωριό εκκλησιαζόταν εκεί. Πλέον η εκκλησία...
25 Απριλίου, 2019 - 11:26

Εικόνες από την βυθισμένη εκκλησία στην Άλασσα (βίντεο)

Διαδώστε:
Εικόνες από την βυθισμένη εκκλησία στην Άλασσα (βίντεο)

Εντυπωσιακά υποβρύχια και εναέρια πλάνα από το φράγμα Koύρρη κατέγραψε η κάμερα της ομάδας Cyprus From Above, στο σημείο όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Άλασσα εμφανίζεται μόνο εάν κατέβει η στάθμη του νερού και ενώ περίπου τρείς δεκαετίες νωρίτερα ολόκληρο το χωριό εκκλησιαζόταν εκεί. Πλέον η εκκλησία εμφανίζεται μερικές φορές το χρόνο ενώ συγκεντρώνει εδώ και αρκετά χρόνια το διεθνές ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Δείτε το βίντεο

Το χωριό Άλασσα

Η σημερινή τοποθεσία του χωριού βρίσκεται μόλις 12 χιλ. από τη Λεμεσό, στον δρόμο προς Πλάτρες και μεταφέρθηκε σε αυτήν το 1985, καθώς το χωριό Άλασσα βυθίστηκε εξ ολοκλήρου το 1989, στη λίμνη Κούρρη, η οποία δημιουργήθηκε από το φράγμα Κούρρη – το μεγαλύτερο φράγματα της Κύπρου –. Η κατασκευή του φράγματος διήρκησε 4 χρόνια, από το 1984 έως το 1988. Ιστορικές αναφορές κάνουν λόγο για την ύπαρξή του χωριού από τον 17ο αιώνα π.χ. και τη μετέπειτα εγκατάλειψή του έως το 1881 μ.χ όπου δημιουργήθηκε η μικρή κοινότητα των 23 κατοίκων της Άλασσας για να φτάσει το 1930 τους 200. Το σημερινό χωριό αριθμεί γύρω στους 232 κατοίκους.
Πηγή: Philenews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων