30/05/2021 30/05/2021 Εκδόθηκε το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν στην Ελληνική Επικράτεια από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα  το πρωί στις 7 Ιουνίου. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στους Ιερούς Ναούς στα οποία αν και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων ανά Ιερό...
30 Μαΐου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 11:15

Εκδόθηκε η ΚΥΑ – Τι αναφέρει για τους Ιερούς Ναούς

Διαδώστε:
Εκδόθηκε η ΚΥΑ – Τι αναφέρει για τους Ιερούς Ναούς

Εκδόθηκε το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν στην Ελληνική Επικράτεια από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα  το πρωί στις 7 Ιουνίου. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στους Ιερούς Ναούς στα οποία αν και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων ανά Ιερό Ναό παραμένει μειώνεται η επιφάνεια που δεσμεύεται για κάποιο άτομα από 25 τ.μ. που ίσχυε μέχρι τώρα σε 15 τ.μ..

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε Ιερούς Ναούς που δεν χωρούσαν 100 άτομα, αλλά λιγότερα λόγω των περιορισμένων τ.μ. τώρα θα μπορούν να παρευρεθούν στις Ακολουθίες περισσότεροι πιστοί. Η χρήση της διπλής μάσκας παραμένει υποχρεωτική ενώ υποχρεωτική παραμένει και η διενέργεια ιατρικού ελέγχου τόσο του θρησκευτικού λειτουργού όσο και του βοηθητικού προσωπικού.

Επιπλέον οδηγίες έχουν δοθεί για τα Μυστήρια σε ειδικό παράρτημα: 

 

Διαβάστε όλη την ΚΥΑ εδώ.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο Ορθοδοξία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων