14/08/2021 14/08/2021 Ας ελπίσουμε να μη γίνει συνήθεια η κλοπή καμπανών στην Αρκαδία, γιατί σίγουρα η κλοπή της 12ης Αυγούστου 2021 δεν ήταν η πρώτη… Ο λόγος για το περιστατικό που συνέβη στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ασέα Αρκαδίας. Άγνωστοι έκλεψαν τη μία από τις δύο καμπάνες, αφού προηγουμένως είχαν κόψει τα κάγκελα που...
14 Αυγούστου, 2021 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 11:25

Έκλεψαν καμπάνα από κοιμητηριακό ναό στην Αρκαδία

Διαδώστε:
Έκλεψαν καμπάνα από κοιμητηριακό ναό στην Αρκαδία

Ας ελπίσουμε να μη γίνει συνήθεια η κλοπή καμπανών στην Αρκαδία, γιατί σίγουρα η κλοπή της 12ης Αυγούστου 2021 δεν ήταν η πρώτη… Ο λόγος για το περιστατικό που συνέβη στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ασέα Αρκαδίας.

Άγνωστοι έκλεψαν τη μία από τις δύο καμπάνες, αφού προηγουμένως είχαν κόψει τα κάγκελα που τις προστάτευαν.

Στη σελίδα της Ασέας δε, μετά την κλοπή έγραψαν το εξής: «Ο Θεός και η Παναγία μας να τους ελεήσει κι εμάς να μας συγχωρήσει που είμαστε ανάξιοι να διαφυλάξουμε τον οίκο τους».

Οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή δεν εμπόδισαν τους «κυνηγούς» μετάλλων να συνεχίσουν τη δράση τους, ενώ όπως φαίνεται δεν ήταν η πρώτη φορά!

Αρκετά πιο παλιά, και πάλι στην Αρκαδία, το vlaxerna.gr έγραφε: «Δεν γλύτωσε τελικά η ενορία μας, από τους κλέφτες που σύλησαν τις εκκλησίες της περιοχής και αφαίρεσαν καμπάνες, ιερά σκεύη, τάματα, κλπ. Σήμερα, ύστερα από περιοδεία μέλους του εκκλησιαστικού συμβουλίου μας, διαπιστώθηκε η κλοπή της καμπάνας από το εξωκκλήσι του Αγιο-Θανάση, που χρόνια βαστούσε ακούραστα ο θεόρατος πρίνος στον Ιερό χώρο της αυλής του Ναού.

Η αλυσίδα που συγκρατούσε την καμπάνα έμεινε στη θέση της, και η γλώσσα πεταμένη στη ρίζα του δέντρου, αφού το μέταλλό τους δεν ήταν πολύτιμο στους ιερόσυλους.

Η καμπάνα ήταν δωρεά της οικογένειας Παπαναστασίου, πριν από πολλά χρόνια. Οι αρχές μας, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να μας προστατεύσουν. Η εκκλησιαστική Επιτροπή έλαβε κάποια μέτρα προστασίας στα υπόλοιπα εξωκκλήσια, όσο άσχημο κι αν είναι να βλέπει κανείς τα καμπαναριά τους χωρίς τις καμπάνες τους».

Το ίδιο είχε συμβεί και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στις Αραχαμίτες το 2012!

Η ιστορία είναι παλιά και, όπως φαίνεται, δεν έχει τελειώσει…

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων