19/09/2023 19/09/2023 Εκοιμήθει ο εκ γενετής τυφλός υμνωδός και καλλικέλαδος των βυζαντινών ύμνων Πρωτοψάλτης Χρήστος Σερέτης ο οποίος διακρίθηκε για την μουσική καλιέργεια της γνώσεως του βυζαντινού και πατριαρχικού ύφους αποδίδοντας το αυτό παραδοσιακό ύφος σε πολλά αναλόγια ιερών ναών των Αθηνών με την μελωδική φωνή του. Ο μεταστάς Χρήστος Σερέτης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και υπήρξε...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 12:00

Εκοιμήθει ο εκ γενετής τυφλός Πρωτοψάλτης Χρήστος Σερέτης

Διαδώστε:
Εκοιμήθει ο εκ γενετής τυφλός Πρωτοψάλτης Χρήστος Σερέτης

Εκοιμήθει ο εκ γενετής τυφλός υμνωδός και καλλικέλαδος των βυζαντινών ύμνων Πρωτοψάλτης Χρήστος Σερέτης ο οποίος διακρίθηκε για την μουσική καλιέργεια της γνώσεως του βυζαντινού και πατριαρχικού ύφους αποδίδοντας το αυτό παραδοσιακό ύφος σε πολλά αναλόγια ιερών ναών των Αθηνών με την μελωδική φωνή του.

Ο μεταστάς Χρήστος Σερέτης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και υπήρξε πρότυπο μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου στην απόδοση πολλών βυζαντινών και μουσικών κειμένων δοξαστικών με την μελωδική φωνή του υπήρξε φιλακόλουθος της ιεράς παραδόσεως αλλά και των πολλών παραδοσιακών τραγουδιών που απέδιδε με το παραδοσιακό ύφος του σε πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις οι οποίες ήταν αφιερωμένες τιμητικά προς εκείνο για την μουσική προσφορά την ιερπρεπή ψαλμωδία του και την ένθερμη αγάπη και τον ζήλο του προς τα ιερά και μουσικά κείμενα.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 10 η ώρα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων