23/09/2021 23/09/2021 Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρευρέθη στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 18:21

Ενοχλημένη η κυβέρνηση για την κίνηση Ελπιδοφόρου

Διαδώστε:
Ενοχλημένη η κυβέρνηση για την κίνηση Ελπιδοφόρου

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρευρέθη στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά: «Μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της». Όσον αφορά το αν ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν απάντησε με βεβαιότητα, λέγοντας ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος άδραξε της ευκαιρίας κι εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του θετικά ως προς την Ελλάδα και την ορθοδοξία, καθώς έθεσε μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το άλυτο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,  τόνισε το μεγάλο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, μιλώντας και για την σημαντική παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ίσως μερικές φορές μέσα από κάποιες παρουσίες, που για την κυβέρνηση είναι ενοχλητικές, να πραγματοποιείται η καλύτερη στρατηγική και διπλωματία, την οποία φαίνεται ότι έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πρέπει κανείς να σκεφτεί τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση και την σιωπή της Τουρκίας για το θέμα της Χάλκης, καθώς δεν είναι καθόλου απλό το θέμα. Οι πληροφορίες για το φάκελο «Χάλκη» από πλευράς Τουρκίας κρύβουν πολλά αγκάθια για τη Θράκη, οπότε καλό θα ήταν οποιαδήποτε κίνηση γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα να γίνεται σε απόλυτη συνεννόηση των ελληνικών πλευρών (εκκλησίας και κυβέρνησης).

Δείτε επίσης:

Η κριτική και η στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

«Για τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων