18/05/2020 18/05/2020 Στο άνοιγμα της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά στον Πόντο αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Νούρι Ερσόι. Η μονή επρόκειτο να επαναλειτουργήσει φέτος με την ευκαιρία των εορτασμών για τον Δεκαπενταύγουστο. Ο κ. Ερσόι αναφέρθηκε στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία αλλά και λόγω του δύσβατου της βραχώδους...
18 Μαΐου, 2020 - 19:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 19:32

Έως αρχές Ιουλίου θα έχει ανοίξει η Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Έως αρχές Ιουλίου θα έχει ανοίξει η Παναγία Σουμελά

Στο άνοιγμα της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά στον Πόντο αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Νούρι Ερσόι.

Η μονή επρόκειτο να επαναλειτουργήσει φέτος με την ευκαιρία των εορτασμών για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Ερσόι αναφέρθηκε στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία αλλά και λόγω του δύσβατου της βραχώδους της περιοχής.

“Η πρόσβαση στα προβληματικά σημεία όπου υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων γίνεται μόνο με ειδικά συνεργεία ορειβατών”, σημείωσε, ο κ. Εσρόι, ο οποίος όμως διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει επιτάχυνση των εργασιών ώστε η Μονή Σουμελά να ανοίξει τη φετινή σεζόν, ίσως τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων