08/02/2022 08/02/2022 Ο Άρχων Νομοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», Γεώργιος Ν. Βλατάκης, βρέθηκε στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης το Σάββατο 05-02-2022 στον Ι. Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου και κατέθεσε στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» την εμπειρία του. Ο ίδιος γράφει: Μία ιστορική και ιερή...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2022 - 18:20

Επίγευση ευλογημένων στιγμών από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

Διαδώστε:
Επίγευση ευλογημένων στιγμών από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

Ο Άρχων Νομοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», Γεώργιος Ν. Βλατάκης, βρέθηκε στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης το Σάββατο 05-02-2022 στον Ι. Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου και κατέθεσε στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» την εμπειρία του.

Ο ίδιος γράφει:

Μία ιστορική και ιερή στιγμή που μετρημένοι στα δάχτυλα Ρεθεμνιώτες και όχι μονον μπόρεσαν να παρακολουθήσουν δια ζώσης, κυρίως λόγω των μέτρων της πανδημίας covid 19.

Έτσι, προσκεκλημένος έτυχα κι εγώ μετά της οικογενείας μου, από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, αφού όπως είναι γνωστό μας συνδέει με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο αδελφική φιλία τριάντα ετών, πράγμα το οποίο πολλές φορές έχει επισφραγίσει δια λόγων και πράξεων ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Εκτός όμως από τον σύνδεσμο της αδελφικής μας φιλίας και αγάπης, μας συνδέει το γεγονός ότι αποτελούμε και οι δύο πιστά τέκνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που διακονούμε πιστά την Θεοτίμητο Κορυφή της Ορθοδοξίας, εγώ ως Αρχων Νομοφυλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο ίδιος ως Αρχιερέας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ακόμη όμως ένας άρρηκτος δεσμός μας ένωσε, δηλαδή το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε για το Ρέθυμνο αφού τύχη αγαθή διακονώ για δεκαπέντε έτη ως πρόεδρος τον ιστορικό σύλλογο των Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , που αποτελεί συνέχεια του ποιμνίου του στην Μητρόπολη Ρεθύμνου & Αυλοποταμου.

Έτσι έζησα κι εγώ δια ζώσης όλη αυτήν την ιερή και ιστορική στιγμή , μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, μαζί με τους δύο υιούς μου Νικόλαο και Λεωνίδα Βλατακη , τους οποίους ο Σεβασμιωτατος γνωρίζει από την γέννηση τους.

Ανεπανάληπτες συγκινητικές στιγμές που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί. Το τυπικό της τελετής της ενθρόνισης , η φιλοξενία στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, το επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο των Ρεθυμνίων ιδιοκτητών του Γιάννη & Μαρίνας Δασκαλαντωνάκη, ο εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Τίτου, όπου πηγαία ξεδίπλωσε όλη του την αγάπη εν μέσω αδιάκοπης συρροής πιστών, που ήθελαν να τον συγχαρούν, το δείπνο στο ρεστοράν «Εν Πλω» Ηρακλείου για λίγους και προσωπικούς καλεσμένους του, την πρώτη Αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Μηνά με πλήθος Αρχιερέων, τη δεξίωση στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, το αβραμιαίο γεύμα σε ταβέρνα στην Ρογδιά με ακόμη λιγότερους αλλά προσωπικούς του φίλους και τέλος την Κυριακή δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης με 15 προσκεκλημένους.

ΠανΑΞΙΟΣ ο από Ρεθυμνου & Αυλοποταμου νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος ως γνωστόν είναι δοκιμασμένος για τα δύσκολα και είμαστε σίγουροι ότι αν και αναλαμβάνει σε κρίσιμους – χαλεπούς χρόνους ,ότι θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα ενώνοντας τα διεστώτα , πάντα με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας προς δόξαν της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Γεώργιος Ν. Βλατάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της ΜτΧΕ και Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων