06/08/2019 06/08/2019 Κατά την 6η Αυγούστου 2019, το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κ. Δωρόθέου Β’, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε...
06 Αυγούστου, 2019 - 16:15

Ευλογήθηκαν οι καρποί της αμπέλου στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Ευλογήθηκαν οι καρποί της αμπέλου στην Ερμούπολη

Κατά την 6η Αυγούστου 2019, το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, κ. Δωρόθέου Β’, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«……Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, θεολογών περί του γεγονότος της θείας Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ, λέγει ότι στο Θαβώρ συνέβη μέγα θαύμα: εμφανίστθησαν δύο ήλιοι, ο ήλιος ο αισθητός, που βλέπουμε να ανατέλλει κάθε πρωί και είναι ορατός σε όλους, και ο ήλιος ο νοητός, τον οποίο δεν μπορούν να δουν ή να αντιληθούν όλοι, διότι αυτός εμφανίζεται μόνο στις καρδιές που είναι προετοιμασμένες να λάβουν τη θεία λάμψη του, να λάβουν το φως των ακτίστων ενεργειών του Θεού, στις οποίες δεν μπορεί να μετέχει ο άνθρωπος, ει μη μόνον διά της εσωτερικής του καθαρότητος… Η θεία Μεταμόρφωση», προσέθεσε «μας καλεί σε μία εσωτερική αναγέννηση και ένα επανευαγγελισμό της ψυχής μας με το μήνυμα της αλήθειας και της αγάπης του Θεού….Αλλά για να δούμε το Θαβώριο φως, οι καρδιές μας πρέπει να γίνουν αγνές και καθαρές σαν τις ψυχές των παιδιών, σαν τις ψυχές των μεταξύ μας παρισταμένων παιδιών του Παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως , που λειτουργεί ως πρότυπο Σχολείο με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», και από φέτος, με έγκριση της Ιεράς Συνόδου, θα λειτουργεί και ως Βρεφονηπιακός Σταθμός, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, μέχρι το Δημοτικό Σχολείο…»

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο για τη λειτουργική παρουσία του και του ευχήθηκε πολύχρονη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τους παρισταμένους επί τιμή Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλο και τον επί τιμή Προϊστάμενο κ. Φακορέλλη, τον Διοικητή της Αστυνομίας, τον Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής, τον Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης, τον Διοικητη της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, τον Λιμενάρχη Σύρου, τους διατελέσαντες Αστυνομικούς, τον Διοικητή της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, την διατελέσασα Βουλευτή Κυκλάδων κα Άρια Μανούσου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, για το επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού, και το πολυπληθές εκκλησίασμα Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος ευλόγησε τον νέο καρπό της αμπέλου.

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων