12/06/2019 12/06/2019 Βανδαλισμό για μία ακόμη φορά υπέστη ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αγία Σοφία, αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δέχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χτυπήματα ανθρώπων που δε σέβονται σε καμία περίπτωση την ιστορικότητα του χώρου. Το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» ανέδειξε το...
12 Ιουνίου, 2019 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2019 - 20:27

Φθορές στην Αγία Σοφία θα αποκαταστήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Διαδώστε:
Φθορές στην Αγία Σοφία θα αποκαταστήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Βανδαλισμό για μία ακόμη φορά υπέστη ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αγία Σοφία, αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δέχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χτυπήματα ανθρώπων που δε σέβονται σε καμία περίπτωση την ιστορικότητα του χώρου.

Το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» ανέδειξε το ζήτημα μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Τα μέλη του Σωματείου ζήτησαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πιέσουν τη διοίκηση της ομάδας ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για τον καθαρισμό των βανδαλισμών.

 

 

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν άμεση στο θέμα αυτό και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:

“Είναι λυπηρό και σαφώς όλοι μας πρέπει να δείχνουμε το μέγιστο σεβασμό στα πολύτιμα και ιστορικά μνημεία μας, στην κληρονομιά μας! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εδώ και καιρό στενή συνεργασία και επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πολής Θεσσαλονίκης και τον κ. Σκιαδαρέση με τον οποίο θα σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα ένα νέο πλάνο για την καταπολέμηση του φαινομένου των γκράφιτι επάνω στα ιστορικά μνημεία μας. Απώτερος στόχος μας είναι να «εκπαιδεύσουμε» τους οπαδούς όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά και όλων των άλλων ομάδων ώστε να μην προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες οι οποίες δεν τιμούν κανέναν. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνει να καθαρίσει τα συγκεκριμένα γκράφιτι με δικό της κόστος και συνεργείο τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ευελπιστούμε πως το συγκεκριμένο φαινόμενο θα εξαλειφθεί όχι μόνο με την «εκπαίδευση» αλλά και με την αυξημένη αστυνόμευση και προστασία. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση,

PAOK Action”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων