22/12/2023 22/12/2023 Για την Εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία καταθέτει τις θέσεις της σχετικά με το λεγόμενο γάμο ομοφύλων, κλήθηκε να σχολιάσει κατά τη χθεσινή ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.  Του Νικολάου Ζαΐμη  Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πάντοτε ακούει με σεβασμό τις...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 11:01

Γάμος ομοφύλων: Η αντίθεση της Εκκλησίας και η εφαρμογή της πολιτικής

Διαδώστε:
Γάμος ομοφύλων: Η αντίθεση της Εκκλησίας και η εφαρμογή της πολιτικής

Για την Εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία καταθέτει τις θέσεις της σχετικά με το λεγόμενο γάμο ομοφύλων, κλήθηκε να σχολιάσει κατά τη χθεσινή ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πάντοτε ακούει με σεβασμό τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει την πολιτική, που έχει εξαγγείλει υπενθυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και μένει να αποσαφηνιστεί σε ποιο χρόνο αυτή θα εκδηλωθεί.

Η θέση της Εκκλησίας παρουσιάστηκε ξεκάθαρα στην Εγκύκλιο όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και συνεπώς δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα. Η Εκκλησία της Ελλάδος διαφωνεί τόσο με την ομόφυλη γονεϊκότητα, γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα, όσο και με τον ομόφυλο γάμο, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, αλλά και αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι έκαναν σαφές ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Πάντως, αιχμηρή ήταν η στάση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών ο οποίος την περασμένη Κυριακή από το Αμφιθέατρο του Διοικητικού και Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, καυτηρίασε τις προθέσεις ορισμένων κύκλων που προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους αλλάζοντας την σύνθεση κα τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ).

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μίλησε για το ζήτημα και μεταξύ άλλων είπε: «Ξεκινάμε λανθασμένα να νομοθετούμε κάτι για να δείξουμε τι; Ότι είμαστε προοδευτικοί; Δε μπορεί ένα δικαίωμα του καθενός να λειτουργεί εις βάρος της ζωής του άλλου», υπογραμμίζοντας ότι η εκκλησία εμπεδώνει το δικό της δικαίωμα να πει ποια είναι η διδασκαλία της.

Όπως είχε γράψει το ope.gr, η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει εντός του 2024 στη νομοθέτηση των εξαγγελιών που είχε κάνει ο Πρωθυπουργός. Αυτό άλλωστε συμπεραίνεται και από το χθεσινό σχόλιο του κ. Μαρινάκη που έκανε λόγο για εφαρμογή της πολιτικής, πράγμα που δηλώνει ότι η απόφαση έχει ληφθεί, απλά αναμένεται ο κατάλληλος χρόνος για να έλθει η συζήτηση στη Βουλή, έτσι ώστε από την πλευρά της Κυβέρνησης να μην υπάρξει μεγάλο πολιτικό κόστος. Για το επίμαχο ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, υπάρχουν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την πρωτοβουλία. Οι συζητήσεις σε δημόσιο επίπεδο θα συνεχιστούν ενώ από την πλευρά της η Εκκλησία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να αφήσει τη στάση της να χαλαρώσει και θα συνεχίσει να καταθέτει τις θέσεις της. Θέσεις τις οποίες ναι μεν η Κυβέρνηση τις ακούει με σεβασμό, όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά φαίνεται στην εφαρμογή να προτιμά τις εξαγγελίες της πολιτικής ορθότητας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων