09/09/2021 09/09/2021 Η Παντάνασσα των Πατρών, ωραϊσμένη και καταστόλιστη εδέχθη στη γιορτή της 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τα πλήθη των ευσεβών Πατρέων, για να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας, το οποίο φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, στον μεγαλοπρεπή, καλλιμάρμαρο και ιστορικό Ναό της, που κοσμεί το κέντρο της Αποστολικής πόλεως των Πατρών. Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 19:02

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αφυπηρέτησε απο τον ΟΤΕ και εισήλθε στον Κλήρο

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αφυπηρέτησε απο τον ΟΤΕ και εισήλθε στον Κλήρο

Η Παντάνασσα των Πατρών, ωραϊσμένη και καταστόλιστη εδέχθη στη γιορτή της 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τα πλήθη των ευσεβών Πατρέων, για να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας, το οποίο φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος, στον μεγαλοπρεπή, καλλιμάρμαρο και ιστορικό Ναό της, που κοσμεί το κέντρο της Αποστολικής πόλεως των Πατρών.

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών χοροστάτησε στον Όρθρο, στον πανηγυρίζοντα περίλαμπρο της Παντανάσσης Ναό και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, τελέσας και το Μυστήριο της εις Διάκονον χειροτονίας του ευλαβεστάτου Νικολάου Μανιάτη, Ιεροψάλτου, ο οποίος αφυπηρέτησε από την εργασία του στον ΟΤΕ και προσεφέρθη, να υπηρετήση ως Κληρικός την αγία μας Εκκλησία.

Ο χειροτονηθείς μίλησε με λόγια συγκινητικά για την απόφαση να ιερωθή και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν για να φθάση σ’ αυτή την ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του, μίλησε για τις αρετές του Κληρικού και στάθηκε στη σιωπή της Παναγίας, στο μεγαλυνάριό Της προς τον Θεό και στο παράγγελμά Της στους ανθρώπους, να κάνουν το θέλημα του Θεού, υπόθεση της ζωής τους. Εκάλεσε δε τον νέο Κληρικό, να κρατήση στην καρδιά του και αυτές τις αρετές και ο,τι άλλο παραγγέλλει η Αγία μας Εκκλησία για τον Ιερέα, ώστε να ευαρεστήση Θεώ και ανθρώποις.

ΔΕΙΤΕ – Ο λαμπρός εορτασμός της Παντανάσσης στην Πάτρα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων