12/07/2022 12/07/2022 Τη μνήμη του Προστάτη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη τιμά σήμερα το όπλο των Διαβιβάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετά την επίσημη αναγραφή του “παγκόσμιου” Αγίου της εποχής μας με απόφαση των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών η 12η Ιουλίου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού του Σώματος στο οποίο υπηρέτησε ο λαοφιλής Άγιος τη στρατιωτική του...
12 Ιουλίου, 2022 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 14:03

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο Άγιος Παΐσιος στην “καρδιά” των Διαβιβάσεων

Διαδώστε:
Η φωτογραφία της ημέρας: Ο Άγιος Παΐσιος στην “καρδιά” των Διαβιβάσεων

Τη μνήμη του Προστάτη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη τιμά σήμερα το όπλο των Διαβιβάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά την επίσημη αναγραφή του “παγκόσμιου” Αγίου της εποχής μας με απόφαση των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών η 12η Ιουλίου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού του Σώματος στο οποίο υπηρέτησε ο λαοφιλής Άγιος τη στρατιωτική του θητεία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Επίκεντρο των εορτασμών της μνήμης του Αγίου ήταν η Σχολή Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι, η οποία αποτελεί και την “καρδιά” του Όπλου καθώς εκεί εκπαιδεύονται επί δεκαετίες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί και οπλίτες.

Στη φωτογραφία, την οποία απέστειλε ο κ. Κωνσταντίνος Κομήτης στο ope.gr, απεικονίζεται ο Άγιος Παΐσιος σε εξωτερική τοιχογραφία στο παρεκκλήσιο του στρατοπέδου εν μέσω δύο διαβιβαστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων