14/08/2019 14/08/2019 Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι μοναχοί στο Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη Ευβοίας, με τις φωτίες που έκαιγαν για δύο ημέρες στην περιοχή, μίλησε στο One Channel o ηγούμενος της Μονής, γέροντας Ιάκωβος. Φανερά ταραγμένος, αλλά χαρούμενος που το ιστορικό μοναστήρι, που μετρά μισό αιώνα ζωής, έμεινε...
14 Αυγούστου, 2019 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2019 - 12:31

Η Παναγία έσωσε τη Μονή της στην Εύβοια

Διαδώστε:
Η Παναγία έσωσε τη Μονή της στην Εύβοια

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι μοναχοί στο Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη Ευβοίας, με τις φωτίες που έκαιγαν για δύο ημέρες στην περιοχή, μίλησε στο One Channel o ηγούμενος της Μονής, γέροντας Ιάκωβος. Φανερά ταραγμένος, αλλά χαρούμενος που το ιστορικό μοναστήρι, που μετρά μισό αιώνα ζωής, έμεινε άθικτο, περιγράφει στον Λεωνίδα Καπερναράκο όσα έζησε τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα. “Με τη χάρη του Θεού θα ξανά γίνουν όλα. Τα παιδιά της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη μάχη να σωθεί το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας” σημείωσε.

“Μόλις είδαμε την φωτιά πήραμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τη φορτώσαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε” αναφέρει και συνεχίζει τη συγκλονιστική μαρτυρία του:
“Το μοναστήρι δεν έαθε καθόλου ζημιές. Η φωτιά σταμάτησε στον τοίχο της Μονής(…) Ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση την τελευταία στιγμή”

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων