25/08/2020 25/08/2020 Φανερά εκνευρισμένο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας και του Προέδρου της, με αποτέλεσμα να εκδώσει ηχηρή ανακοίνωση εναντίον του, προειδοποιώντας τον για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα. Με νέα δήλωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του έναντι των συναντήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Πόλη,...
25 Αυγούστου, 2020 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 19:49

ΗΠΑ: Η Τουρκία απομονώνεται από τη διεθνή κοινότητα

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Η Τουρκία απομονώνεται από τη διεθνή κοινότητα

Φανερά εκνευρισμένο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας και του Προέδρου της, με αποτέλεσμα να εκδώσει ηχηρή ανακοίνωση εναντίον του, προειδοποιώντας τον για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα.

Με νέα δήλωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του έναντι των συναντήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Πόλη, τονίζοντας πως- σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα ανταμοιβής για τη δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.
Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Νέο βίντεο προπαγάνδας του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά

«Διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών»

Η Αυστρία στο πλευρό της Ελλάδας για το μεταναστευτικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων