18/03/2021 18/03/2021 Αεροβαπτίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης ο μικρός Ζαχαρίας, που, διαφεύγοντας της προσοχής της γιαγιάς του, έπεσε χθες μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο, ανασύρθηκε -όπως έλεγαν- νεκρός και έπειτα από σχεδόν δύο ώρες του βρήκαν σφυγμό! Το παιδί είχε δηλωθεί νεκρό και ώρες μετά παρουσίασε σημάδια ζωής σε καρδιογράφημα! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το...
18 Μαρτίου, 2021 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2021 - 18:53

Ηράκλειο: Αεροβάπτισμα για τον δίχρονο που έπεσε στο βαρέλι!

Διαδώστε:
Ηράκλειο: Αεροβάπτισμα για τον δίχρονο που έπεσε στο βαρέλι!

Αεροβαπτίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης ο μικρός Ζαχαρίας, που, διαφεύγοντας της προσοχής της γιαγιάς του, έπεσε χθες μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο, ανασύρθηκε -όπως έλεγαν- νεκρός και έπειτα από σχεδόν δύο ώρες του βρήκαν σφυγμό! Το παιδί είχε δηλωθεί νεκρό και ώρες μετά παρουσίασε σημάδια ζωής σε καρδιογράφημα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το παιδί εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει και το δεύτερο θαύμα ως συνέχεια του πρώτου, που συνέβη με τη χάρη του Θεού και χάρη και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, όπως και έγινε, και του δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!

Όπως αναφέρουν τα κρητικά μέσα ενημέρωσης, συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν και να δώσουν κουράγιο. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως έγραψε το cretalive νωρίτερα, συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που “πάλεψαν” με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.

«Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν», είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης.

Σε βαριά κατάσταση παραμένει το διχρονο αγοράκι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα μετά από αίτημα των γονιών του, στο δίχρονο αγοράκι έγινε αεροβάπτιση, ενώ το όνομα που του δόθηκε είναι Ζαχαρίας…

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργου Χαλκιαδάκη “οι γονείς του αγοριού έχουν ενημερωθεί για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”.

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής:

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση. Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων