27/11/2020 27/11/2020 Με τη χώρα μας να έχει καταγράψει μέσα στις τελευταίες δώδεκα ημέρες τόσους θανάτους, όσους περίπου είχε καταγράψει κατά τους προηγούμενους οκτώ μήνες της πανδημίας, ανεβάζοντας τον αριθμό τω ν ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πάνω από τις 2.000, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες παράταση του γενικού απαγορευτικού για ακόμα μία εβδομάδα. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες,...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 10:22

“Κεκλεισμένων των θυρών” θα τιμηθεί ο Άγιος Ανδρέας – “Λιτοί” εορτασμοί για τον Άγιο Νικόλαο – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
“Κεκλεισμένων των θυρών” θα τιμηθεί ο Άγιος Ανδρέας – “Λιτοί” εορτασμοί για τον Άγιο Νικόλαο – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Με τη χώρα μας να έχει καταγράψει μέσα στις τελευταίες δώδεκα ημέρες τόσους θανάτους, όσους περίπου είχε καταγράψει κατά τους προηγούμενους οκτώ μήνες της πανδημίας, ανεβάζοντας τον αριθμό τω ν ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πάνω από τις 2.000, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες παράταση του γενικού απαγορευτικού για ακόμα μία εβδομάδα.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, ότι η εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης θα γίνεται μέρα με την ημέρα, οι ειδικοί προχωρούν σε σταδιακές κινήσεις, χωρίς μεγάλα χρονοδιαγράμματα, με μείζον θέμα πώς θα χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων.
«Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν, προς το παρόν, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 06:00 το πρωί», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων, τώρα “θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα”.
Εκτός από το θέμα του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και των σχολείων που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, αλλά και την κοινωνία,έντονο προβληματισμό προκαλεί το τι θα γίνει με τις Εκκλησίες, καθώς Ιεράρχες, Ιερείς και πιστοί εκφράζουν ανησυχίες να μην επαναληφθεί το σενάριο του περασμένου Πάσχα, όπου οι ναοί έμειναν κλειστοί.
Ήδη πάντως, η Πάτρα ετοιμάζεται να τιμήσει τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα με “κεκλεισμένων των θυρών”
“Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Σύμφωνα επίσης, με τις τελευταίες εξαγγελίες, μέσα σε καθεστώς γενικού lockdown αναμένεται να εορτασθεί φέτος και ο προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής ναυτοσύνης γενικότερα, Άγιος Νικόλαος.
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ένα βίντεο που έφτιαξε για την εορτή του Αγίου Νικολάου μας βάζει στο πνεύμα της ημέρας.

Αναφορικά τώρα με τις ημέρες των Χριστουγέννων, πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα σχεδιάζεται να ανοίξουν οι εκκλησίες αλλά με αυστηρούς περιορισμούς. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, τότε μένει να διευκρινιστεί πόσα άτομα θα επιτρέπονται μέσα στους ναούς και ποια άλλα μέτρα θα ισχύσουν.
Υπεθυμίζεται, ότι κατά τη συνάντηση που είχαν στις 14 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συμφώνησαν στην αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.
Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.
«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων