18/08/2021 18/08/2021 Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στα Βίλια σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021, η οποία πλησίασε τα σπίτια ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το Κοιμητήριο του οικισμού. Οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου προκαλούσαν αλλαγές στην πορεία της φωτιάς η οποία δυσκόλευε τους πυροσβέστες.  “Η φωτιά είναι στην είσοδο της πόλης, έχει ξεφύγει η...
18 Αυγούστου, 2021 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 22:48

Βίλια: Απείλησε το Κοιμητήριο η φωτιά (BINTEO)

Διαδώστε:
Βίλια: Απείλησε το Κοιμητήριο η φωτιά (BINTEO)

Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στα Βίλια σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021, η οποία πλησίασε τα σπίτια ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το Κοιμητήριο του οικισμού. Οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου προκαλούσαν αλλαγές στην πορεία της φωτιάς η οποία δυσκόλευε τους πυροσβέστες.

 “Η φωτιά είναι στην είσοδο της πόλης, έχει ξεφύγει η κατάσταση” είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο από την ΕΡΤ:

 

 

 

Νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό. Ωστόσο, δεν έφτασε εκεί και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει “τείχος” για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Επίσης σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίτερα είχε ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τα Βίλια, όμως ήταν σε πλήρη εξέλιξη και τώρα βρίσκεται λίγα μέτρα από τον οικισμό.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων