30/01/2020 30/01/2020 Οι Αρκιοί ίσως είναι από τα λιγότερα διαφημισμένα νησιά της Ελλάδας, με μόνιμο πληθυσμό 44 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011. Βρίσεκται ανατολικά της Πάτμου και εκεί λειτουργεί το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μόλις δυο μαθητές. Σήμερα, εορτή των Τριών Ιεραρχών, οι δυο μαθητές μπορεί να μην εκκλησιάστηκαν, καθώς δεν υπήρχε...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 16:50

Κρατούν άσβεστη την φλόγα της Ορθοδοξίας στους Αρκιούς

Διαδώστε:
Κρατούν άσβεστη την φλόγα της Ορθοδοξίας στους Αρκιούς

Οι Αρκιοί ίσως είναι από τα λιγότερα διαφημισμένα νησιά της Ελλάδας, με μόνιμο πληθυσμό 44 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011. Βρίσεκται ανατολικά της Πάτμου και εκεί λειτουργεί το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μόλις δυο μαθητές.

Σήμερα, εορτή των Τριών Ιεραρχών, οι δυο μαθητές μπορεί να μην εκκλησιάστηκαν, καθώς δεν υπήρχε ιερέας για να τελέσει την Θεία Λειτουργία, τίμησαν την ημέρα όμως με τον δικό τους τρόπο. Πήγαν στην εκκλησία του ακριτικού νησιού και ετοίμασαν μαζί με τον δάσκαλο τους μια εορτή δίνοντας έτσι χαρά στους λιγοστούς κατοίκους που την παρακολούθησαν.

“Στο νησί μπορεί να μην υπάρχει ιερέας, αλλά εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε τους Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων!! Ευχαριστούμε τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού που ήρθαν και παρακολούθησαν τη γιορτή του σχολείου μας για τους Τρεις Ιεράρχες”, ανέφερε ο δάσκαλος του σχολείου.

Οι εκδηλώσεις αυτές στέλνουν μήνυμα πως ο παλμός της Ορθοδοξίας χτυπά από την μία άκρη της Ελλάδος έως την άλλη, διατηρώντας άσβεστες τις παραδόσεις του λαού μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων