27/10/2021 27/10/2021 Φρένο βάζει η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σε όσους σπεύδουν να στοχοποιήσουν για ακόμη μία φορά την εκκλησία, αυτή τη φορά με αφορμή τον ασπασμό των ιερών εικόνων χωρίς μάσκα κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.  “Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος”,...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 13:42

Λινού: “Ελάχιστος ο κίνδυνος από τη στιγμιαία επαφή με τον ιό”

Διαδώστε:
Λινού: “Ελάχιστος ο κίνδυνος από τη στιγμιαία επαφή με τον ιό”

Φρένο βάζει η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σε όσους σπεύδουν να στοχοποιήσουν για ακόμη μία φορά την εκκλησία, αυτή τη φορά με αφορμή τον ασπασμό των ιερών εικόνων χωρίς μάσκα κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. 

“Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος”, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το αν κολλάει ο ιός με τον ασπασμό των εικόνων.

Η καθηγήτρια είπε ότι το αν θα κολλήσουμε κορωνοϊό δεν εξαρτάται τόσο από την συγκεκριμένη στιγμή, αλλά από τον αριθμό των ανθρώπων που ερχόμαστε σε επαφή και την διάρκεια της επαφής.

«Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος, επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα. Αυτό συμβαίνει σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό αερισμό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για αρκετή ώρα. Ιδανικό θα ήταν να φορούμε την μάσκα μας και όταν δείχνουμε τον σεβασμό μας στην εικόνα, αλλά ο κίνδυνος είναι χειρότερος όταν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε κλειστούς χώρους», εξήγησε η κ. Λινού.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων