13/05/2021 13/05/2021 Την πεποίθηση πως η Τουρκία κινείται με γοργά βήματα μακριά απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» (13.05.2021) του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι το επίπεδο της προσέγγισης της Τουρκίας απέναντι τις ευρωπαϊκές αξίες, δηλαδή σε μία...
13 Μαΐου, 2021 - 14:32

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Τουρκία είναι μακριά απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Διαδώστε:
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Τουρκία είναι μακριά απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Την πεποίθηση πως η Τουρκία κινείται με γοργά βήματα μακριά απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» (13.05.2021) του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι το επίπεδο της προσέγγισης της Τουρκίας απέναντι τις ευρωπαϊκές αξίες, δηλαδή σε μία πιο ανοιχτή και φιλελεύθερη κοινωνία έχει αρχίσει να υποχωρεί, προσθέτοντας ότι κινείται με γοργά βήματα μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όσον αφορά το ζήτημα των ταραχών στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, τόνισε: «Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στη βάση των δύο κρατών. Η Χαμάς για την ΕΕ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα και την υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του από μια επίθεση με 1500 ρουκέτες που στόχευαν αμάχους».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων