16/11/2019 16/11/2019 Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, κατά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, η Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Ιερα Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ...
16 Νοεμβρίου, 2019 - 17:31

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Άγγελοι επί της Γης”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Άγγελοι επί της Γης”

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, κατά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, η Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Ιερα Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ , τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιο και πλειάδα Ιερομονάχων και ιεροδιακονων.

Το Καθολικό ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, “Άγγελοι επί της Γης”, μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής στη σημερινή πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Η Ι.Μ. Ξενοφώντος αγρυπνεί τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων