08/10/2021 08/10/2021 Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, μια από τις σημαντικότερες μορφές του δημόσιου βίου της χώρας και της ελληνικής διανόησης, έφυγε από τη ζωή Σαν Σήμερα στις 8 Οκτωβρίου 1987. Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του φιλόσοφου, συγγραφέα και πολιτικού Κωνσταντίνου Τσάτσου στην εκπομπή “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” (1986) με τον Νίκο Δήμου, έναν χρόνο...
08 Οκτωβρίου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2021 - 18:19

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσάτσου

Διαδώστε:
Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσάτσου

Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, μια από τις σημαντικότερες μορφές του δημόσιου βίου της χώρας και της ελληνικής διανόησης, έφυγε από τη ζωή Σαν Σήμερα στις 8 Οκτωβρίου 1987.

Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του φιλόσοφου, συγγραφέα και πολιτικού Κωνσταντίνου Τσάτσου στην εκπομπή “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” (1986) με τον Νίκο Δήμου, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, στην οποία με αυτοκριτικό πνεύμα αποτιμά το εύρος της ζωής του και της πολυσχιδούς πνευματικής του δράσης, και εκφράζει τις πεποιθήσεις του πάνω σε ζητήματα που τον απασχόλησαν όπως, της ταυτότητας του ελληνισμού και της θέσης του στον σύγχρονο κόσμο.

Στο απόσπασμα σχολιάζει, μέσα από αναφορές στον Πλάτωνα, τη διαδικασία άσκησης της πολιτικής εξουσίας και τη σύγκρουσή της με την ατομική ηθική. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο παράδειγμα της θητείας του ως πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (1975-1980) τονίζοντας την έννοια του μέτρου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων