29/11/2022 29/11/2022 Υπάρχει μια καλύτερη αίσθηση κατανόησης ότι ίσως μπορεί να βρεθεί μια “win-win” λύση που θα οδηγήσει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ανησυχίες του Βρετανικού Μουσείου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης του με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 9:33

Μητσοτάκης: Πιθανή μία αμοιβαία επωφελής λύση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: Πιθανή μία αμοιβαία επωφελής λύση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Υπάρχει μια καλύτερη αίσθηση κατανόησης ότι ίσως μπορεί να βρεθεί μια “win-win” λύση που θα οδηγήσει στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ανησυχίες του Βρετανικού Μουσείου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης του με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να περάσει σε λεπτομέρειες για συζητήσεις που είχαμε ενώ τόνισε ότι η επανένωση των Γλυπτών είναι στην καρδιά του και όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να το πετύχει η κυβέρνηση.

«Είναι πιθανό να εξευρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, μπορεί να γίνει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ταυτόχρονα να ληφθούν υπ όψιν οι προβληματισμοί του Βρετανικού Μουσείου. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει momentum, συνειδητά μιλώ για επανένωση των Γλυπτών και όχι για επιστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων