25/08/2020 25/08/2020 Απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας. Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως υπεύθυνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Ελλάδα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθηνε μάλιστα απειλητική σύσταση προς τη χώρα μας. «Εγκαταλείψτε αυτή την λογική. Πρέπει να καταλάβετε πως δε θα οδηγηθείτε...
25 Αυγούστου, 2020 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 20:59

Νέες απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Διαδώστε:
Νέες απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως υπεύθυνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Ελλάδα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθηνε μάλιστα απειλητική σύσταση προς τη χώρα μας.

«Εγκαταλείψτε αυτή την λογική. Πρέπει να καταλάβετε πως δε θα οδηγηθείτε πουθενά χωρίς την πλήρη στήριξη της ΕΕ» είπε και συνέχισε: «Αν συνεχίσετε με δηλώσεις περί υπεράσπισης των δικαιωμάτων και εξακολυθήσετε τις στρατιωτικές ασκήσεις, την επόμενη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Από την πλευρά, του ο Χάικο Μάας είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο. Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος, αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Άγκυρα μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα το μεσημέρι, είπε ότι η κλιμάκωση δημιουργεί στη Γερμανία και στους Ευρωπαίους μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό.

«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι δείγμα αποκλιμάκωσης και βούληση για διάλογο».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Φανερά εκνευρισμένο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας και του Προέδρου της, με αποτέλεσμα να εκδώσει ηχηρή ανακοίνωση εναντίον του, προειδοποιώντας τον για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα.

Με νέα δήλωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του έναντι των συναντήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Πόλη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων