19/05/2021 19/05/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη  Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’.  Η επίσκεψη αυτή θεωρείται υψηλής σημασίας σε μια περίοδο, μάλιστα, που υπάρχει βαθιά κρίση στη Μέση Ανατολή μετά και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα,...
19 Μαΐου, 2021 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 8:52

Ο απόηχος της επίσκεψης Δένδια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ο απόηχος της επίσκεψης Δένδια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’. 

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται υψηλής σημασίας σε μια περίοδο, μάλιστα, που υπάρχει βαθιά κρίση στη Μέση Ανατολή μετά και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει και το άμεσο ενδιαφέρον που δείχνει η Ελλάδα για τα Πανάγια Προσκυνήματα καθώς αυτά διακονούνται από Έλληνες πατέρες. Αυτό τονίζει και η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσόλυμων όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο κ. Δένδιας “εξεδήλωσε το ζωηρόν ενδιαφέρον της μητρός Ελλάδος, της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του ιδίου προσωπικώς υπέρ του Πατριαρχείου”.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως το Πατριαρχείο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ενημερώθηκε σχετικά από τον Μακαριώτατο για την ποιμαντική, φιλανθρωπική και ειρηνευτική δράση του Πατριαρχείου. Τέλος, Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον κ. Δένδια με την βοήθεια του Αναστάντος Χριστού να εκπληρώσει την αποστολή του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες όπου επισκέπτεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μέλος της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών καθώς, το Μεγάλο Σάββατο, ο Μακαριώτατος είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Πόλη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης για να παραλάβει το Άγιο Φως. 

Φωτογραφία: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων