08/10/2022 11/10/2022 Βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε μήνυμα του με αφορμή την εκλογή του μέχρι πρότινος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας «καθότι εισακούσθηκε η επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 2:48

Μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

Διαδώστε:
Μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

Βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε μήνυμα του με αφορμή την εκλογή του μέχρι πρότινος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας «καθότι εισακούσθηκε η επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού για την διαδοχή του».

Επίσης στο μήνυμα του επισημαίνει ότι «η εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή αρχιερατικής διακονίας, πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς για την Ηλεία» και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Ο νέος Ποιμενάρχης, με την προσωπικότητά του, την παρρησία του λόγου του, τις πνευματικές και εκκλησιαστικές του αρετές, την διοικητική του εμπειρία, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την αποδεδειγμένα ακούραστη διάθεση για προσφορά, εγγυάται ότι θα είναι Άξιος συνεχιστής του σπουδαίου έργου που αφήνει ως παρακαταθήκη, ο προκάτοχος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου αναφέρει τα εξής:

«Ως Δήμαρχος Πηνειού εκφράζω προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την βαθιά ευγνωμοσύνη μου και την ανεκλάλητη χαρά και ενθουσιασμό του λαού του Δήμου μας, καθότι εισακούσθηκε η επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού για την διαδοχή του.

Η εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή αρχιερατικής διακονίας, πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς για την Ηλεία.

Ο νέος Ποιμενάρχης, με την προσωπικότητά του, την παρρησία του λόγου του, τις πνευματικές και εκκλησιαστικές του αρετές, την διοικητική του εμπειρία, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την αποδεδειγμένα ακούραστη διάθεση για προσφορά, εγγυάται ότι θα είναι Άξιος συνεχιστής του σπουδαίου έργου που αφήνει ως παρακαταθήκη, ο προκάτοχος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός.

Στον νέο Ποιμενάρχη της καρδιάς μας, ευχόμαστε εκ βάθους ψυχής υγεία, δύναμη, με μια εμπνευσμένη κατά Θεώ δημιουργική ποιμαντορία στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. ΆΞΙΟΣ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος νέος Μητροπολίτης Ηλείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων