11/07/2020 11/07/2020 Δήλωση παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον πρόεδρο της Τουρκίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM όπου δήλωσε: «Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού». Και συνέχισε ο υπουργός: «Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα...
11 Ιουλίου, 2020 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 14:19

«O Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1483 χρόνια ιστορίας»

Διαδώστε:
«O Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1483 χρόνια ιστορίας»

Δήλωση παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον πρόεδρο της Τουρκίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM όπου δήλωσε: «Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού».

Και συνέχισε ο υπουργός: «Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου, παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη της UNESCO, που έχει υπογράψει η Τουρκία, προκαλεί διχασμό, αφού θίγει κάθε χριστιανό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κ. Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1.483 χρόνια ιστορίας».

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «πέρα από τη διεθνή καταδίκη της απόφασης, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ζητήσει από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων