11/07/2020 11/07/2020 Δήλωση παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον πρόεδρο της Τουρκίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM όπου δήλωσε: “Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού”. Και συνέχισε ο υπουργός: “Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα...
11 Ιουλίου, 2020 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 14:19

“O Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1483 χρόνια ιστορίας”

Διαδώστε:
“O Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1483 χρόνια ιστορίας”

Δήλωση παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον πρόεδρο της Τουρκίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM όπου δήλωσε: “Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού”.

Και συνέχισε ο υπουργός: “Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου, παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη της UNESCO, που έχει υπογράψει η Τουρκία, προκαλεί διχασμό, αφού θίγει κάθε χριστιανό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κ. Ερντογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1.483 χρόνια ιστορίας».

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «πέρα από τη διεθνή καταδίκη της απόφασης, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ζητήσει από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων