04/08/2023 04/08/2023 Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους που υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο στην ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, περιγράφει την μαγεία της φύσης και το δέος που προκαλεί, η δημιουργία της από το Θεό. «Βλέπεις, και τα δέντρα σε ένα...
04 Αυγούστου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 22:13

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους στο Βοϊδομάτη για τα γυρίσματα του Β’ Κύκλου της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Διαδώστε:
Ο Προκόπης Αγαθοκλέους στο Βοϊδομάτη για τα γυρίσματα του Β’ Κύκλου της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους που υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο στην ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, περιγράφει την μαγεία της φύσης και το δέος που προκαλεί, η δημιουργία της από το Θεό.

«Βλέπεις, και τα δέντρα σε ένα δάσος που τα φύτεψαν άνθρωποι είναι σαν στρατός, σαν λόχος. Ενώ τα φυσικά δάση πόσο ξεκουράζουν! Άλλα δένδρα μικρά, άλλα μεγάλα, με άλλο χρώμα το καθένα! Ένα μικρό λουλούδι του Θεού έχει μεγαλύτερη χάρη παρά ένας σωρός χάρτινα ψεύτικα λουλούδια, διαφέρουν όσο διαφέρει και το άυλον από το νάυλον.»
Άγιος Παΐσιος

Την ανάρτηση αυτή έκανε ο ηθοποιός λίγο πριν συμπληρωθούν 20 ημέρες των γυρισμάτων του Β’ Κύκλου της εμβληματικής σειράς για τον Άγιο Παΐσιο που γίνονται στον Βοϊδομάτη ποταμό, κοντά στην Κόνιτσα.

Τα γυρίσματα του Β Κύκλου της σειράς «Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό”

Στην Κόνιτσα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, “Άγιος Παϊσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό”, με τους συντελεστές να είναι σε εγρήγορση για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνουν στιγμές από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Στάμου Τσάμη και των λοιπών συντελεστών. Στις 13 Ιουλίου τα φώτα έπεσαν πάνω στην γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου όπου θα μαγνητοσκοπηθούν οι πρώτες σκηνές για την σειρά και ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης, ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Άγιο, Προκόπης Αγαθοκλέους αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί θα κατοικοεδρεύσουν, για όσο διαρκέσουν τα γυρίσματα.

Γυρίσματα γίνονται σε όλη την περιοχή της Κόνιτσας, αλλά και στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου, ενώ ο Προκόπης Αγαθοκλέους που υποδύεται τον Άγιο έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την διαδρομή του, πατώντας στα βήματα του Αγίου.

Η προβολή της σειράς θα πραγματοποιηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA από τον Φεβρουάριο του 2024. Την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε η Foss productions.

Προκόπης Αγαθοκλέους: Μεγάλη πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευλογία ο ρόλος του Αγίου Παϊσίου

Για τη σειρά και τον ρόλο του Αγίου Παϊσίου που υποδύεται είχε μιλήσει λίγο πριν το Πάσχα ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής της σειράς, Προκόπης Αγαθοκλέους. Όπως είπε ο ρόλος του αγίου Παΐσιου αποτελεί μεγάλη πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευλογία ταυτόχρονα.

«Από 7-8 ετών ο άγιος Παΐσιος ήξερε πως θέλει να γίνει μοναχός. Ήταν μία προσωποποιημένη ησυχία και αγάπη από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε τον εαυτό του, μέχρι και την τελευταία του πνοή. Αυτό είναι κάτι που με κινεί και εμένα σαν ηθοποιό για να αποδώσω αυτό το ρόλο», είπε.

Η επίσκεψη του Αγαθοκλέους στο Άγιο Όρος

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προετοιμασία για τις απαιτήσεις του ρόλου. «Είχαμε επισκεφθεί το Άγιο Όρος και φιλοξενηθήκαμε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Μπαίνοντας στη διαδικασία αυτή βοηθήθηκα πάρα πολύ και είναι κάτι το οποίο θα κάνω και για τον δεύτερο κύκλο της σειράς», αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός.

Η υπόθεση του Β΄Κύκλου

Από την Κόνιτσα ως το όρος Σινά και από την Σουρωτή ως το Άγιον Όρος θα ταξιδέψουν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Άγιος Παϊσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό” (β κύκλος), για να ζωντανέψουν και πάλι τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, γύρω από την ζωή του Αγίου Παϊσίου σε μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιδίδεται και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ειδικού περιεχομένου.

 

Η εκτελέστρια εταιρεία παραγωγής Foss Productions έχει ήδη προετοιμάσει αυτό το μεγάλο ταξίδι με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ ο δεύτερος κύκλος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επόμενος σταθμός γυρισμάτων σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα είναι το όρος Σινά όπου κι εκεί θα είναι ένα μεγάλο τόλμημα της παραγωγής από κάθε άποψη ενώ τα γυρίσματα στο Άγιο Όρος θα δώσουν στην σειρά μια αυθεντικότητα της ζωής του Αγίου.

Στην Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και προσωπικά του αντικείμενα, η αδελφότητα θα ανοίξει τις πύλες της Ιεράς Μονής για να πραγματοποιηθούν οι σκηνές που αφορούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του εκεί ενώ ένα μεγάλο πέρασμα θα γίνει και από την πόλη των Αθηνών ώστε να αποτυπωθει η περίοδος που ο Άγιος βρισκόταν στα νοσοκομεία.

Η εποχή στην οποία θα διαδραματίζεται η σειρά θα αφορά το 1958 ως το 1994 ενώ θα υπάρχουν σκηνές και μετά την κοίμησή του. Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων αναμένεται να ελκύσουν τους τηλεθεατές αφού πολλές από αυτές είναι δύσβατες αλλά έχουν μια μοναδική ομορφιά αφού τα πέτρινα σπίτια, τα μονοπάτια, τα ποτάμια και οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι μέρος των γυρισμάτων ως ένα φυσικό σκηνικό για την τηλεοπτική σειρά.

Ικανό ποσοστό παρουσίας στην τηλεοπτική σειρά θα έχει και η έρημος του Σινά, η Θήβα, η Θεσσαλονίκη, η Παναγούδα όπου βρίσκεται το κελί του Αγίου, η Καψάλα ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής θα κατασκευαστούν και 2 επιπλέον κελιά.

Οι βασικοί ρόλοι θα είναι είκοσι, οι δεύτεροι ρόλοι θα είναι πενήντα και περίπου 800 βοηθητικοί ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στον δεύτερο κύκλο. Τουλάχιστον έξι ηθοποιούς θα τους δούμε νέους αλλά και ηλικωμένους στην σειρά ενώ η ηλικία του Αγίου θα καλύψει το 33ο έτος ως και το 70ο έτος.

Η παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός όπως και στον πρώτο κύκλο τον οποίο εκτέλεσε η Green Olive αλλά και στον δεύτερο κύκλο τον οποίο θα εκτελέσει η Foss Productions αναμένεται να κερδίσει και πάλι τα βράδια του τηλεοπτικού Χειμώνα.

 

Διαβάστε επίσης: 

“Το τηλεοπτικό ταξίδι” του Αγίου Παϊσίου από την Κόνιτσα ως το Σινά – Εκατοντάδες ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στην σειρά που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών

Άγιος Παΐσιος και Άγιος Πορφύριος από το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Πώς ο Άγιος Παΐσιος μπήκε στη ζωή μας μέσα από μία τηλεοπτική σειρά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων