16/04/2019 16/04/2019 Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις 14 Απριλίου του 2014 όταν ο κόσμος μάθαινε για την απαγωγή 230 κοριτσιών από δημόσιο σχολείο στο χωριό Τσιμπόκ της Νιγηρίας. Οι περισσότερες Χριστιανές. Το opendoorsusa σε εκτενές του αφιέρωμα συνομιλεί με τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι προσεύχονται στον Θεό να βοηθήσει τα κορίτσια τους να επιστρέψουν. «Είναι...
16 Απριλίου, 2019 - 8:15

«Ο Θεός θα φέρει πίσω το κορίτσι μου»- 112 νεαρές Χριστιανές παραμένουν εδώ και πέντε χρόνια στα χέρια της Μπόκο Χαράμ

Διαδώστε:
«Ο Θεός θα φέρει πίσω το κορίτσι μου»- 112 νεαρές Χριστιανές παραμένουν εδώ και πέντε χρόνια στα χέρια της Μπόκο Χαράμ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις 14 Απριλίου του 2014 όταν ο κόσμος μάθαινε για την απαγωγή 230 κοριτσιών από δημόσιο σχολείο στο χωριό Τσιμπόκ της Νιγηρίας.
Οι περισσότερες Χριστιανές. Το opendoorsusa σε εκτενές του αφιέρωμα συνομιλεί με τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι προσεύχονται στον Θεό να βοηθήσει τα κορίτσια τους να επιστρέψουν.
«Είναι μια σκληρή δοκιμασία για μένα. Υπάρχει στον τόπο μας μια παροιμία που λέει ότι οι φρέσκες πληγές είναι πάντα πολύ οδυνηρές. Κάθε φορά που μιλάω για το κοριτσάκι μου αισθάνομαι τόσο πόνο στην καρδιά μου» τονίζει μια μητέρα περιγράφοντας αυτόν τον εφιάλτη των 1.825 ημερών που δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Και ανασύρει από τη μνήμη της τα γεγονότα.

Ενώ τα περισσότερα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νιγηρία είχαν κλείσει από το φόβο των επιθέσεων από την ισλαμική εξτρεμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το σχολείο του Τσιμπόκ είχε ανοικτές τις πόρτες του για τα 3.000 κορίτσια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν Χριστιανοί.
Μαχητές της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν στο σχολείο, απήγαγαν 230 κορίτσια μέσα σε καρότσες φορτηγών και έβαλαν φωτιά στο σχολείο.

Η είδηση μαθεύτηκε γρήγορα και το hashtag #BringBackOurGirls εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Σαράντα επτά κορίτσια κατάφεραν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια ή μετά την απαγωγή τους. Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές: βία, ξυλοδαρμοί, βιασμοί στο όνομα του Αλλάχ.

Κάποιες δολοφονήθηκαν, κάποιες πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα, κάποιες είναι σύγχρονες δούλες ικανοποιώντας τις άρρωστες ορέξεις των μαχητών της Μπόκο Χαράμ.
«Μοναδική μας ελπίδα ο Θεός. Στον Χριστό προσευχόμασταν συνεχώς, να μας βοηθήσει. Κι η πίστη μας αυτή μας κράτησε ζωντανές, μας βοήθησε να μην τρελαθούμε από όλη αυτή τη βιαιότητα.

Κι ενώ όσες έχουν καταφέρει να διαφύγουν ή έχουν απελευθερωθεί δίνουν τη δική τους μάχη για να απαλλαγούν από τους εφιάλτες τους, 112 μικρές Χριστιανές κρατούνται ακόμα.

Για γυναίκες όπως η Yanna Gana , η οποία έχει χάσει την κόρη της Ριφκάτου, μοναδική της ελπίδα είναι ο Θεός, και νιώθουν ευγνωμοσύνη για τις εκατομμύρια προσευχές από όλο τον κόσμο:

«Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο: Είμαι ειλικρινά ευγνώμων για την προσευχή και την υποστήριξή σας. Όλος ο κόσμος ξέρει για την ιστορία μας» και προσθέτει: «Λόγω της κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε, δεν είχαμε που να στραφούμε, εκτός από το Θεό. Φωνάζουμε και προσευχόμαστε. Προσευχόμαστε για τις κόρες μας όταν βγαίνουμε έξω, όταν καθόμαστε μέσα, όταν κοιμόμαστε. Ποτέ δεν παύουμε να προσευχόμαστε. »

«Μέσα από αυτή την πίστη μπορέσαμε να είμαστε ισχυροί. Πιστεύω ότι ο Θεός θα κάνει ένα θαύμα, και τα κορίτσια θα απελευθερωθούν».

Η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία», πραγματοποιεί από το 2009 αιματηρή εξέγερση στη βορειοανατολική Νιγηρία. Απήγαγε χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Στόχος της κυρίως οι Χριστιανές, τις οποίες πουλά σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, ή βασανίζει.
Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, που άρχισε το 2009 στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους στη χώρα αυτή, έχει εκτοπίσει 1,8 εκατομμύριο πολίτες κι έχει εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες–στον Νίγηρα, στο Καμερούν και στο Τσαντ.

Ο αρχηγός της οργάνωσης είναι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου. Υπολογίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει 6.000 με 8.000 μαχητές. Στόχος της οργάνωσης είναι να απαγορεύσει δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με το δυτικό τρόπο ζωής, ενώ από το 2009 έχει ως στόχο να εγκαθιδρύσει στη Νιγηρία ένα ισλαμικό χαλιφάτο, ανατρέποντας την κυβέρνηση της χώρας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων