19/03/2019 19/03/2019 Orthodoxia News Agency Παρέμβαση υπέρ του Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου, πραγματοποιούν οι Τρεις Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, ζητώντας από την Ιεραρχία να τον εκλέξει στη θέση του νέου Μητροπολίτη. Η ανακοίνωση των δημάρχων «Πλησιάζοντας η ημέρα κατά την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην εκλογή για...
19 Μαρτίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2019 - 9:46

Οι Δήμαρχοι “επιλέγουν” τον Μητροπολίτη Γλυφάδας

Διαδώστε:
Οι Δήμαρχοι “επιλέγουν” τον Μητροπολίτη Γλυφάδας

Orthodoxia News Agency

Παρέμβαση υπέρ του Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου, πραγματοποιούν οι Τρεις Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, ζητώντας από την Ιεραρχία να τον εκλέξει στη θέση του νέου Μητροπολίτη.

Η ανακοίνωση των δημάρχων

«Πλησιάζοντας η ημέρα κατά την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην εκλογή για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, οι τρεις Δήμαρχοι αυτής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, επανερχόμαστε και υποβάλλουμε παράκληση προς το εκλεκτορικό Σώμα των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος να εισακουσθεί η πάγκοινη επιθυμία για ανάδειξη στη θέση του νέου Μητροπολίτη, του μέχρι σήμερα Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου.

Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας.

Ευελπιστούμε ότι οι εκλέκτορες Μητροπολίτες θα λάβουν υπόψη τους την πανθομολογούμενη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε και σε προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και θα αναδείξουν τον ιδανικότερο και καταλληλότερο νέο Μητροπολίτη, σύμφωνα και με το αλάνθαστο κριτήριο του λαού μας.»

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με σεβασμό στις αποφάσεις και στις διαδικασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου παρακαλεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας να λάβει υπόψη της, την πλούσια δράση, το σημαντικό πνευματικό και ποιμαντορικό έργο, την ακούραστη διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο, την τεράστια μόρφωση και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του σημερινού Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης (Βαρκίζης), Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π.Αλέξιου Ψωίνου και να εκλέξει αυτόν στη θέση του Μητροπολίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων