19/06/2019 19/06/2023 Τρία νέα πρόσωπα αναλάμβανουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα ποιμαντικά τους καθήκοντα σε τρία κομβικά σημεία τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για τον Ελληνισμό. Οι νέοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής, κ Ελπιδοφόρος, Αυστραλίας κ. Μακάριος και Θυατείρων κ. Νικήτας αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων τόσο στις επαρχίες τους όσο και διεθνές επίπεδο. Υπό τις...
19 Ιουνίου, 2019 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2023 - 2:35

Οι νέοι Ποιμενάρχες σε Αμερική, Αυστραλία και Μεγ. Βρετανία: “Είμαστε μία τριάδα η οποία θα συνεργασθεί για το καλό της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Οι νέοι Ποιμενάρχες σε Αμερική, Αυστραλία και Μεγ. Βρετανία: “Είμαστε μία τριάδα η οποία θα συνεργασθεί για το καλό της Εκκλησίας”

Τρία νέα πρόσωπα αναλάμβανουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα ποιμαντικά τους καθήκοντα σε τρία κομβικά σημεία τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για τον Ελληνισμό.
Οι νέοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής, κ Ελπιδοφόρος, Αυστραλίας κ. Μακάριος και Θυατείρων κ. Νικήτας αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων τόσο στις επαρχίες τους όσο και διεθνές επίπεδο.
Υπό τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου η Αγία και Ιερά Σύνοδος στο Φανάρι προχώρησε στην επιλογή των τριών αυτών προσώπων, οι οποίοι χαίρουν της άκρας εμπιστοσύνης του ίδιου του Οικ. Πατριάρχη αλλά και των νέων τους περιφερειών.
Και από ό,τι έχει διαφανεί οι τρεις νέοι Ποιμενάρχες θα λειτουργήσουν από κοινού και σε πλήρη συνεργασία.
Ενδεικτικά είναι τα λόγια του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα. Σε συνέντευξη του αποκάλυψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να τον βοηθήσουν και να του συμπαρασταθούν συμπεριλαμβανομένου και εμένα, έστω και από μακριά».
Πρόσθεσε επίσης πως συνομίλησε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο: “Είμαστε μία τριάδα η οποία θα συνεργασθεί για το καλό της Εκκλησίας, του Λαού του Θεού, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Εθνους» του επεσήμανε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος έχει ήδη φτάσει στο Σίδνεϊ, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Κοινό σημείο αναφοράς και των τριών είναι οδεύουν σε περιφέρειες με αρκετά προβλήματα και καλούνται -όπως είχε δηλώσει για τον κ. Ελπιδοφόρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης- να φέρουν και πάλι την ευρυθμία στη ζωή και τη λειτουργία της Αρχιεπισκοπής και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο πλήρωμα αυτής προς την Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων