16/12/2021 16/12/2021 20 ημέρες τώρα η παγκόσμια κοινότητα, μετά την πρώτη ταυτοποίηση της νέας παραλλαγής στην Μποτσουάνα προσπαθεί να φέρει στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την Όμικρον που έχει παγώσει τον πλανήτη. Ο ΠΟΥ χθες 15-12-2021 με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ίσως τα εμβόλια να μην είναι τόσο αποτελεσματικά της νέας παραλλαγής, ενώ και το...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 10:38

Παγκόσμιος συναγερμός από την Όμικρον του κορωνοϊού

Διαδώστε:
Παγκόσμιος συναγερμός από την Όμικρον του κορωνοϊού

20 ημέρες τώρα η παγκόσμια κοινότητα, μετά την πρώτη ταυτοποίηση της νέας παραλλαγής στην Μποτσουάνα προσπαθεί να φέρει στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την Όμικρον που έχει παγώσει τον πλανήτη.
Ο ΠΟΥ χθες 15-12-2021 με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ίσως τα εμβόλια να μην είναι τόσο αποτελεσματικά της νέας παραλλαγής, ενώ και το ECDC ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2022 η Όμικρον φαίνεται να κυριαρχεί υποβαθμίζοντας την μετάλλαξη Δέλτα.

Άλλο ένα μεγάλο παγκόσμιο πανδημικό κύμα είναι αναπόφευκτο και το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσα βαριά περιστατικά Covid-19 θα φέρει τονίζει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», ενώ τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα έφεραν μέτρα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο από τα εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας γι’ αυτόν τον σκοπό.

Την ίδια ώρα νέα στρατηγική ενόψει των εορτών, χάραξε η Ελλάδα, προκειμένου να προλάβει μια έκρηξη που θα δημιουργήσει τα πάνω κάτω στη χώρα μας.

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την χώρα μας θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
Το νέο μέτρο θα ισχύσει από την προσεχή Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων