16/12/2021 16/12/2021 Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τη λήψη νέων μέτρων- αν χρειαστεί -την περίοδο των Χριστουγέννων . Τόνισε την επικινδυνότητα της μετάλλαξης όμικρον και για τους εμβιολιασμούς. “Είναι ανησυχητική η μετάλλαξη όμικρον και χρειάζεται επιτάχυνση των εμβολιασμώνμε την τρίτη δόση. Είμαστε η πρώτη χώρα που το έχει κάνει και αν...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 13:29

Μητσοτάκης: Θα πάρουμε μέτρα τα Χριστούγεννα αν χρειαστεί

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: Θα πάρουμε μέτρα τα Χριστούγεννα αν χρειαστεί

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τη λήψη νέων μέτρων- αν χρειαστεί -την περίοδο των Χριστουγέννων .

Τόνισε την επικινδυνότητα της μετάλλαξης όμικρον και για τους εμβιολιασμούς.

“Είναι ανησυχητική η μετάλλαξη όμικρον και χρειάζεται επιτάχυνση των εμβολιασμώνμε την τρίτη δόση. Είμαστε η πρώτη χώρα που το έχει κάνει και αν χρειαστεί τα Χριστούγεννα θα πάρουμε νέα μέτρα” είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τα θέματα τα οποία αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μία έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ,συνέχισε.  Θα ζητήσουμε και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως, παρεμβάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση -όπως το έχει ήδη κάνει- θα εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει, στο μέτρο του εφικτού, τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου.

Θα λάβουμε επίσης, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ειδική πρόνοια για τους αγρότες μας και περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του Προϋπολογισμού το Σάββατο το οποίο μας έρχεται.

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός , βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες ο οποίος σήμερα μετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα θέματα της πανδημίας, της μετάλλαξης «Όμικρον» ενώ στο τραπέζι θα τεθεί γι άλλη μια φορά η προσπάθεια για αύξηση των εμβολιασμών.

Την Σύνοδο θα απασχολήσει επίσης, η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών σε όλη την Ευρώπη αλλά και η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό.

Οι 27 ηγέτες, θα κληθούν να εισηγηθούν και να πάρουν αποφάσεις για τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία και για οριζόντια μέτρα έναντι όσων εργαλειοποιούν το Μεταναστευτικό, κάτι το οποίο θεωρούν πιο αναγκαίο από ποτέ.

Οι ηγέτες θα ανταλλάξουν και για πρώτη φορά απόψεις για το νέο στρατηγικό δόγμα της Ε.Ε, με βάσει το έγγραφο που έχει καταθέσει προς συζήτηση ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Η θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι το κείμενο πρέπει να ανταποκρίνεται στις απειλές που δέχεται η Ένωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων