11/10/2020 11/10/2020 Να απαντήσει σε ερώτηση για τα Βαρώσια, κλήθηκε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως έχουμε καταφέρει «το πλέγμα όλων των δικών μας επιχειρημάτων να μην είναι πλέγμα επιχειρημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά της Ευρώπης, απέναντι στην Τουρκία. ‘Αρα η Τουρκία, όσον...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 14:50

Πέτσας για Βαρώσια: Η Τουρκία θα βρει απέναντι της την Ευρώπη

Διαδώστε:
Πέτσας για Βαρώσια: Η Τουρκία θα βρει απέναντι της την Ευρώπη

Να απαντήσει σε ερώτηση για τα Βαρώσια, κλήθηκε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως έχουμε καταφέρει «το πλέγμα όλων των δικών μας επιχειρημάτων να μην είναι πλέγμα επιχειρημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά της Ευρώπης, απέναντι στην Τουρκία. ‘Αρα η Τουρκία, όσον αφορά τις ενέργειές της στα Βαρώσια, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σημείο 18 των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας όπου μιλάει ξεκάθαρα για τον σεβασμό των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ. Επομένως εδώ ο Ερντογάν θα βρει απέναντί του όλους τους Ευρωπαίους και τη Γερμανία και τη Γαλλία και όλες τις υπόλοιπες χώρες».

Επεσήμανε επίσης για το θέμα των διερευνητικών επαφών πως «θα συνεχίσουμε να καλούμε την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι να πιάσουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε τον Μάρτιο του 2016 για να λύσουμε τη μόνη μας διαφορά: την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών». Τόνισε ταυτόχρονα πως «για δε τις προκλήσεις στο Κυπριακό, είναι σαφές πως στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 15 και 16 Οκτωβρίου θα βρει απέναντί της η Τουρκία όλη την Ευρώπη. Το θέμα δεν θα τεθεί μόνο από την Κύπρο ούτε μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τους υπόλοιπους».

Υπογράμμισε τέλος πως «η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι βασική κόκκινη γραμμή όλων των κυβερνήσεων όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης. Διαχρονικά. Για δε την Κύπρο υπάρχει πλήρης συντονισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κρίσιμες εκλογές σήμερα στα Κατεχόμενα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων