25/01/2022 25/01/2022 Προφυλακίστηκε ο 37χρονος ιερέας από τα Κάτω Πατήσια, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 16χρονου -σήμερα- κοριτσιού για βιασμό. Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου υπήρξαν και άλλες καταγγελίες μετά από αυτήν, αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ούτε τον ανακριτή ούτε και τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 18:12

Προφυλακιστέος ο ιερέας που παύθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
Προφυλακιστέος ο ιερέας που παύθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος ιερέας από τα Κάτω Πατήσια, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 16χρονου -σήμερα- κοριτσιού για βιασμό. Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου υπήρξαν και άλλες καταγγελίες μετά από αυτήν, αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ούτε τον ανακριτή ούτε και τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος, που απολογήθηκε παρά τις δυσκολίες μεταγωγής του λόγω της χθεσινής σφοδρής κακοκαιρίας, κρίθηκε, μετά την απολογία του, από ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέος για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και για πορνογραφικό υλικό και ενώ τις τελευταίες ώρες φαίνεται να έχει καταγγελθεί για μία ακόμη σοβαρή υπόθεση.

Η απόφαση για προφυλάκιση του 37χρονου ιερωμένου ελήφθη υπό το βάρος όσων αναφέρονται τόσο στη δικογραφία όσο και στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ως άνω αδικημάτων, της ευαίσθητης ηλικίας του θύματος (14 ετών), της μεθοδικής και συστηματικής προσέγγισης αυτής και της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της ιδιότητάς του ως κληρικού, με απώτερο στόχο την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, της εξακολουθητικής εγκληματικής ροπής του κατηγορουμένου, συνεκτιμώντας την ως άνω ιδιότητά του και το γεγονός ότι τυγχάνει και υπεύθυνος κατηχητικών σχολείων της ενορίας όπου υπηρετεί, ερχόμενος σε επαφή με άλλους ανήλικους, κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να διαπράξει άλλα εγκλήματα, επομένως θεωρείται αναγκαία η σύλληψή του».

Τι υποστηρίζει στο υπόμνημα

Ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα αρνήθηκε πως βίασε το ανήλικο κορίτσι και επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση, που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν ήταν ύποπτος φυγής και δεν έπρεπε να συλληφθεί με ένταλμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων