22/07/2019 22/07/2019 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, το ειδικό Πρόγραμμα για νέους και νέες ηλικίας 8-16 ετών, με θέμα: “JCrete4Kids”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Πληροφορικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης “JCrete”. Καλωσορίζοντας ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, τους μικρούς φίλους της ΟΑΚ και τους γονείς, αναφέρθηκε στη σωστή χρήση...
22 Ιουλίου, 2019 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 19:51

Πρόγραμμα Ρομποτικής για παιδιά στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Πρόγραμμα Ρομποτικής για παιδιά στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, το ειδικό Πρόγραμμα για νέους και νέες ηλικίας 8-16 ετών, με θέμα: “JCrete4Kids”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Πληροφορικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης “JCrete”.

Καλωσορίζοντας ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, τους μικρούς φίλους της ΟΑΚ και τους γονείς, αναφέρθηκε στη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την πρόοδο των Νέων Τεχνολογιών στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

«Είναι ένα σημαντικό δώρο, ίσως το καλύτερο της ζωής τους, που κάνετε σήμερα στα παιδιά σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Λαγουδάκης, Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος και τόνισε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

 

 

 

 

Τα μαθήματα παρεδόθησαν από ειδικούς προγραμματιστές, Έλληνες και ξένους, με πολύχρονη εμπειρία, οι οποίοι βρίσκονταν στην ΟΑΚ με την ευκαιρία Διεθνούς Συνεδρίου.

Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν διασκεδάζοντας και αναπτύσσοντας αναλυτική και δημιουργική σκέψη και καλλιεργώντας παράλληλα την ομαδικότητα, ερχόμενα σε επαφή με Νέες Τεχνολογίες, όπως τη δημιουργία ρομπότ με το οποίο θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, με τα Lego MX MindStorms, τον προγραμματισμό ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ, τη δημιουργία ενός ρομπότ mBot, αλλά και την εκμάθηση προγραμματισμού με την πλατφόρμα George.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρία Εργαστήρια:

Στο πρώτο υπήρξε προγραμματισμός μίας ταμπλέτας Pokemon και σχεδιασμός του παιχνιδιού, για πάλη του καρτούν. Στο δεύτερο Εργαστήριο Lego κατασκευάστηκε ένα ρομπότ το οποίο μάζευε ελιές από ένα τεχνητό δέντρο. Στο τρίτο Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμός ενός ρομπότ σε μία γλώσσα Scratch της Google, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά πώς να σκέφτονται αλγοριθμικά, καθώς ήταν ρυθμισμένο στο να υπερβαίνει εμπόδια, να περπατά σε καθορισμένες γραμμές κ.ά.

Οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος έφυγαν γεμάτοι από νέες γνώσεις και εμπειρίες, με την υπόσχεση της επιστροφής σε νέες δράσεις και παρόμοια Προγράμματα που θα αναπτυχθούν στην ΟΑΚ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων