04/02/2020 04/02/2020 Προσκυνηματική εκδομή στην Ελλάδα πραγματοποιούν τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Παραλιμνίου. Πρώτος σταθμός τους ήταν το Γραμματικό, όπου τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στην περιοχή στις 14 Αυγούστου 2005. Το αεροσκάφος μετέφερε 115 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες 67 θα αποβιβάζονταν στην Αθήνα και...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 10:04

Γραμματικό: Κύπριοι προσκυνητές στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας

Διαδώστε:
Γραμματικό: Κύπριοι προσκυνητές στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας

Προσκυνηματική εκδομή στην Ελλάδα πραγματοποιούν τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Παραλιμνίου.

Πρώτος σταθμός τους ήταν το Γραμματικό, όπου τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στην περιοχή στις 14 Αυγούστου 2005.

Το αεροσκάφος μετέφερε 115 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες 67 θα αποβιβάζονταν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι θα συνέχιζαν για τη Πράγα. Οι επιβάτες ήταν 93 ενήλικες και 22 άτομα κάτω των 18. Οι 103 ήταν Κύπριοι (οι περισσότεροι Έλληνες και λίγοι Αρμένιοι) και 12 Έλληνες υπήκοοι.

Από το σημείο συντριβής ανασύρθηκαν 118 σοροί στο μεγαλύτερο μέρος τους απανθρακωμένες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την συντριβή, ενώ 3 σοροί κάηκαν ολοκληρωτικά. Από τις νεκροψίες προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες είχαν καρδιακή λειτουργία κατά την ώρα της συντριβής, με την ιατροδικαστική έκθεση ωστόσο να εκτιμά ότι βρίσκονταν σε βαθύ και μη αναστρέψιμο κώμα λόγω της υποξίας. Αιτία θανάτου ήταν τα πολλαπλά τραύματα λόγω της συντριβής, καθώς και τα εκτεταμένα εγκαύματα για κάποιες σορούς.

Η αναγνώριση των πτωμάτων έγινε κυρίως από οδοντιατρικά αρχεία και μέσω σύγκρισης του DNA τους με δείγματα από συγγενείς πρώτου βαθμού. Όσα αναγνωρίστηκαν μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν στην Κύπρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων