13/11/2019 14/11/2019 “Η κερδοσκοπική προσέγγιση της Ουάσιγκτον περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο αλλά και τις παρεμβάσεις Αμερικανών Αξιωματούχων. Αναλυτικότερα επισημαίνεται,  “Οι τελευταίες απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αμερικανών αξιωματούχων στα θέματα που απασχολούν έντονα τις ορθόδοξες εκκλησίες...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 8:42

Ρωσική Πρεσβεία “Οι ΗΠΑ προκαλούν ρήγμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
Ρωσική Πρεσβεία “Οι ΗΠΑ προκαλούν ρήγμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία”

“Η κερδοσκοπική προσέγγιση της Ουάσιγκτον περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο αλλά και τις παρεμβάσεις Αμερικανών Αξιωματούχων.

Αναλυτικότερα επισημαίνεται,  “Οι τελευταίες απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αμερικανών αξιωματούχων στα θέματα που απασχολούν έντονα τις ορθόδοξες εκκλησίες επιβεβαιώνουν πλήρως τη δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόβ για το ρόλο της Ουάσιγκτον στην παραχώρηση αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς σχισματικούς και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθούν περαιτέρω ρήγμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία.

Εκπλήττει η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί διπλωμάτες τοποθετούνται για το λεπτό και περίπλοκο αυτό ζήτημα που έχει διχάσει ακόμα και τους κληρικούς και διακεκριμένους θεολόγους. Τέτοια αλαζονική (όπως συνήθως), επιφανειακή, ερασιτεχνική αντιμετώπισή του αποκαλύπτει την κερδοσκοπική προσέγγιση της Ουάσιγκτον που περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει. Οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές πτυχές του θέματος, εργαλειοποιώντας τη θρησκεία, ενώ ακόμα και η ίδια Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει: «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Αντί γελοίων κατηγοριών περί της «ρωσικής υβριδικής απειλής», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, όπως η εξάλειψη των τραγικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή ήπειρο από την αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων