27/10/2021 27/10/2021 Σε εθνικό πένθος βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά η οποία “έφυγε” από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Η σορός της μακαριστής έφτασε λίγο μετά τις 8 το...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 8:46

Σε εθνικό πένθος η χώρα – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά

Διαδώστε:
Σε εθνικό πένθος η χώρα – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά

Σε εθνικό πένθος βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς στις 14:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά η οποία “έφυγε” από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Η σορός της μακαριστής έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης, ενώ στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Μηνύματα συμπαράστασης από Προκαθημένους

Με μηνύματά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

“Συμμετέχοντες εκ της πνευματικής κοιτίδος του ευσεβούς ημών Γένους, εκ του Φαναρίου του Φωτός και της ελπίδος, εις το πένθος επί τη εκδημία της μακαριστής Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ευχόμεθα πατρικώς όπως Κύριος ο Θεός αναπαύση την ψυχήν αυτής εν σκηναίς δικαίων και παραμυθήση τους οικείους, φίλους και συναδέλφους αυτής εκ της κατ’ άνθρωπον θλίψεως. Η αξιομνημόνευτος προσφορά της αειμνήστου πολιτικού τόσον εις το κυβερνητικόν έργον όσον και εις τον εν γένει πολιτικόν βίον της Ελλάδος καθώς και η αγάπη της διά το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την περί αυτό Ομογένειαν θα αποτελούν διαχρονικώς στοιχεία πολύτιμα, σοβαρόν υπόδειγμα και παρακαταθήκην διά την νέαν γενεάν”, αναφέρει ο Παναγιώτατος στο τηλεγράφημά του.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σημειώνει από τη πλευρά του: “Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε σπουδαία γυναίκα που με γενναιότητα, θάρρος και καρτερικότητα αντιμετώπισε το μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε. Υπήρξε έξοχη μητέρα μιας πολύτεκνης οικογένειας με αρχές και πίστη. Στην πολιτική της σταδιοδρομία και από την θέση της ως πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ. εργάστηκε με αυταπάρνηση για την πρόοδο της πατρίδας μας”.

Με πολύ ουσιαστικά λόγια μίλησε για την Φώφη Γεννηματά, πληροφορηθείς την αδόκητη απώλειά της, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Μία αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μία γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε την μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους. Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διένυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μία πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της».

Κηδεύεται ως ενεργεία Υπουργός

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων