27/10/2020 27/10/2020 Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί σήμερα Τρίτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 11:30, τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi) αντίστοιχα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 8:40

Σήμερα η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Διαδώστε:
Σήμερα η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί σήμερα Τρίτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 11:30, τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi) αντίστοιχα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η ενέργεια, καθώς και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρας 13:00.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. «Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ» έγραψε σχετικά στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών της Ελλάδας και του Ισραήλ υπό τους Ν. Δένδια και Γκ. Ασκενάζι. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ, όπως κάνει γνωστό με νέα ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Συζητήσαμε τις θετικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ειρηνευτικών συμφωνιών και των χωρών που εντάχθηκαν στη διαδικασία. Συζητήσαμε επίσης τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον αντίκτυπό τους στις χώρες μας» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων