14/02/2024 14/02/2024 Τις αντιδράσεις ορισμένων Ιεραρχών σχετικά με τη θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων κλήθηκε να σχολιάσει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ο κ. Σκέτσος είπε ότι τιμά και σέβεται το ρόλο και την προσφορά της Εκκλησίας θεωρώντας ότι η ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο επικεφαλής της, έχει δώσει έναν τόνο και...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:24

Σκέρτσος: Θα πάω στην Εκκλησία και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Σκέρτσος: Θα πάω στην Εκκλησία και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις αντιδράσεις ορισμένων Ιεραρχών σχετικά με τη θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων κλήθηκε να σχολιάσει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Σκέτσος είπε ότι τιμά και σέβεται το ρόλο και την προσφορά της Εκκλησίας θεωρώντας ότι η ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο επικεφαλής της, έχει δώσει έναν τόνο και ένα μήνυμα πολύ προσεκτικής διαχείρισης αυτού του δύσκολου ζητήματος και η Εκκλησία επί της αρχής και επί της ουσίας έχει σταθεί σωστά.

Ο κ. Σκέρτσος δήλώσε ότι είναι χριστιανός Ορθόδοξος και ότι πιστεύει ενώ πρόσθεσε ότι η Εκκλησία κηρύσσει την αγάπη και ότι το νομοσχέδιο αυτό μιλάει για αγάπη.

Αν και ο ίδιος δεν ψηφίζει για το νομοσχέδιο καθώς δεν είναι Βουλευτής, τόνισε ότι θα πάει στην Εκκλησία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε δηλώσεις Ιεραρχών που είπαν να μην πάνε στην Εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο κ. Σκέρτσος ερωτηθείς για το θέμα της βάπτισης παιδιών ομόφυλων ζευγαριών απάντησε ότι είναι ζητήματα αυστηρά θεολογικά. Ανήκουν στην σφαίρα δικαιοδοσίας της Ιεράς Συνόδου και δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο. Εμείς μιλάμε για πολιτικό γάμο.

Το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε συζήτηση από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων