03/11/2021 03/11/2021 Με βασική θέση ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος επέμεινε – μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι». Ειδικώς για τον εκκλησιασμό, τόνισε: «η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2021 - 14:52

Σκέρτσος: “Η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου”

Διαδώστε:
Σκέρτσος: “Η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου”

Με βασική θέση ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος επέμεινε – μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».

Ειδικώς για τον εκκλησιασμό, τόνισε: «η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η νοσηλεία. Σε αυτές τις δραστηριότητες συνειδητά και συλλογικά δεν έχουμε επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς. Οι περισσότεροι πιστοί είναι άνω των 50, 60 ετών, εκεί ο εμβολιασμός είναι στο 80%, αντίστοιχα και οι ιεράρχες, οι ιερείς, οι ψάλτες έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά, θεωρούμε ότι είναι χώροι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι».

Θύμισε ότι οι ιερείς, ως μισθοδοτούμενοι από το κράτος, υποχρεούνται σε δυο τεστ την εβδομάδα. Πάντως, κατέληξε, «οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά μέτρα προστασίας αν αποφασίζουν να πηγαίνουν στους ναούς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων