24/07/2020 24/07/2020 Συνεχίζοντας το παιχνίδι με τους συμβολισμούς, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει μία ακόμα ημερομηνία-πρόκληση για να εγκαινιάσει το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά, αλλά και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως τζαμί. Όπως έχει ήδη γράψει το Πρακτορείο Ορθοδοξία το επίσημο άνοιγμα έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ΔΙΑΒΑΣΤΕ- Στην...
24 Ιουλίου, 2020 - 9:00

Σουμελά: Εγκαίνια στην έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ

Διαδώστε:
Σουμελά: Εγκαίνια στην έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ

Συνεχίζοντας το παιχνίδι με τους συμβολισμούς, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει μία ακόμα ημερομηνία-πρόκληση για να εγκαινιάσει το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά, αλλά και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως τζαμί.

Όπως έχει ήδη γράψει το Πρακτορείο Ορθοδοξία το επίσημο άνοιγμα έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ- Στην UNESCO η Παναγία Σουμελά

Και χθες έγινε γνωστή η τελική ημερομηνία. Μετά από πέντε χρόνια εργασιών η Παναγία Σουμελά στον Πόντο ανοίγει για το κοινό στις 28 Ιουλίου.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σόου και στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την ίδια ημέρα που θα γίνουν τα «εγκαίνια» της ανανεωμένης Σουμελά, θα ανοίξει και η Αγία Σοφία Τραπεζούντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ, της δεύτερης μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων, που φέτος είναι από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, και στις δύο τελετές την ερχόμενη Τρίτη θα είναι ο υπουργός Νουρί Ερσόι. Η αρχή θα γίνει από την Παναγία Σουμελά όπου, μετά το κόψιμο της κορδέλας και την ανάκρουση του τουρκικού ύμνου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν στο μνημείο.

Στη δε Αγία Σοφία θα διαβαστούν αποσπάσματα του Κορανιού, ενώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο υπαίθριο μουσείο που έχει φτιαχτεί. Το παρών θα δώσει και ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ιδρυμάτων (Βακουφίων) Μπουρχάν Ερσόι, στη δικαιοδοσία του οποίου πέρασε ο ναός μετά τη μετατροπή του σε τζαμί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων