25/03/2019 25/03/2019 Αγωγή εναντίον του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας, κατέθεσε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο. Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η δημοσίευση στον ιστότοπο του υπουργείου και στο επίσημο κυβερνητικό δελτίο μιας λίστας θρησκευτικών οργανώσεων που εμπίπτουν στο νόμο «περί της ελευθερίας της συνείδησης και των...
25 Μαρτίου, 2019 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2019 - 15:22

Στα δικαστήρια για το όνομα η Ουκρανική Εκκλησία του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Στα δικαστήρια για το όνομα η Ουκρανική Εκκλησία του Πατρ. Μόσχας

Αγωγή εναντίον του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας, κατέθεσε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η δημοσίευση στον ιστότοπο του υπουργείου και στο επίσημο κυβερνητικό δελτίο μιας λίστας θρησκευτικών οργανώσεων που εμπίπτουν στο νόμο «περί της ελευθερίας της συνείδησης και των θρησκευτικών οργανώσεων» σχετικά με τις αλλαγές στα καταστατικά και την εγγραφή τους σε αυτά ήταν παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νόμου που ψήφισε το Κοινοβούλιο του Κιέβου, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας καλείται να αλλάξει όνομα και να εγγραφεί στα μητρώα των θρησκευτικών οργανώσεων της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων