15/02/2020 15/02/2020 Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.  Η υπουργός κατά την αναχώρηση της από την Κωνσταντινούπολη για τη νήσο της Χάλκης, είχε μια τυχαία συνάντηση με μαθητές από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Στην ιστορική Θεολογική Σχολή, έγινε δεκτή και ξεναγήθηκε,...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 15:37

Στα έδρανα της Χάλκης μαζί με μαθητές η υπ. Παιδείας

Διαδώστε:
Στα έδρανα της Χάλκης μαζί με μαθητές η υπ. Παιδείας

Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. 

Η υπουργός κατά την αναχώρηση της από την Κωνσταντινούπολη για τη νήσο της Χάλκης, είχε μια τυχαία συνάντηση με μαθητές από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ιστορική Θεολογική Σχολή, έγινε δεκτή και ξεναγήθηκε, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο. Κατά την παραμονή της στους χώρους της ιστορικής Σχολής, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα πολύτιμα ιστορικά βιβλία που φυλάσσονται εκεί.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή κατά την οποία η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε εκ νέου με τους μαθητές από την Αθήνα, με τους οποίους κάθισε στα έδρανα της Σχολής.

“Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης σήμερα, μας υποδέχθηκε εγκάρδια και μας ξενάγησε στους χώρους της Σχολής, που παραμένει κλειστή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, και της ιστορικής βιβλιοθήκης, που φιλοξενεί περισσότερα από 46.000 βιβλία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος. Ευτυχής συγκυρία η τυχαία συνάντηση με μαθητές του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, που γέμισαν ξανά ζωή τις αίθουσες της Σχολής”, αναφέρει, σε ανάρτηση της στο facebook, η υπουργός Παιδείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων