29/09/2020 29/09/2020 Σε ένα ακόμα ιστορικό προσκύνημα βρέθηκε η σύζυγός του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, Σούζαν, η οποία μετά τη χθεσινή της επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο, σήμερα, συνοδευόμενη από τη Μαρέβα Μητσοτάκη, επισκέφθηκε τη γυναικεία μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές στην Κρήτη. Τις δύο κυρίες υποδέχθηκε η ηγουμένη της μονής, Μοναχή Θεοφόρα. Όπως αναφέρει το...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 15:44

Στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές η Σούζαν Πομπέο

Διαδώστε:
Στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές η Σούζαν Πομπέο

Σε ένα ακόμα ιστορικό προσκύνημα βρέθηκε η σύζυγός του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, Σούζαν, η οποία μετά τη χθεσινή της επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο, σήμερα, συνοδευόμενη από τη Μαρέβα Μητσοτάκη, επισκέφθηκε τη γυναικεία μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές στην Κρήτη.

Τις δύο κυρίες υποδέχθηκε η ηγουμένη της μονής, Μοναχή Θεοφόρα. Όπως αναφέρει το nea Kriti η κ. Πομπέο περιηγήθηκε στο μουσείο της μονής ενώ της προσέφεραν κέρασμα γλυκό τριαντάφυλλο και λιμοντσέλο. Η Μαρέβα Μητοστάκη από την πλευρά της έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακαίνιση της μονής καθώς στο ιερό χώρο βαφτίστηκε η κόρη της.

Υπενθυμίζεται πως χθες η κ. Πομπέο είχε επισκεφθεί τον ιερό ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, όπως είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr), όπου και προσκύνησε τα χαριτόβρυτα λείψανα του προστάτου και εφόρου της πόλης. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα και τους εφημερίους π. Γεώργιος Θεοδωρή και π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου, οι οποίοι ξενάγησαν την κ. Πομπέο στους σεβάσμιους χώρους του ιστορικού ναού και την πληροφόρησαν για την ιστορία του ιερού λειψάνου, τα θαύματα του Αγίου αλλά και το μεγαλείο του αγίου μύρου που αναβλύζουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγ. Δημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων