14/07/2020 14/07/2020 Μετά την στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την έντονη διεθνή καταδίκη αναφορικά με την Αγία Σοφία, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο. Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στους ευρωπαίους ομολόγους του,...
14 Ιουλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 7:58

Στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της Αγιά Σοφιάς

Διαδώστε:
Στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της Αγιά Σοφιάς

Μετά την στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την έντονη διεθνή καταδίκη αναφορικά με την Αγία Σοφία, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο.
Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στους ευρωπαίους ομολόγους του, επιδιώκοντας της λήψη συγκεκριμένων μέτρων και όχι μόνο λεκτική καταδίκη της Τουρκίας.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή σύνοδο κορυφής και η προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του. Αναμένεται επαφή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ προγραμματίζονται και διά ζώσης συνομιλίες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου.
Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τον Πρόεδρο της Κύπρου συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων